Λογαριασμό στο Facebook και στο Twitter, καθώς και δύο προσωπικά blogs διατηρούσε ο 29χρονος που συνελήφθη για τη ληστεία τράπεζας και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί στη Νάουσα της Πάρου. Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα από το προσωπικό του ιστολόγιο:
 

Ads

Για… ληστεία σε τράπεζα:
 
«Ο διευθυντής παριστάνει τον φιλικό. Πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των ληστών. Οι ληστές αδιαφορούνε σε ποια γλώσσα θα υπακούσει ο διευθυντής. Σαφείς και κοφτές εντολές σε τόνο: δεν είμαστε φίλοι. γάμα την κωλοτράπεζα και σκέψου την ζωή σου. μην την λυτρώσεις. μην πάρεις πάνω σου τα κρίματα της. Υπακούει. Οι κρόταφοι του διευθυντή έχουν σταγόνες ιδρώτα. Ο ιδρώτας στους κροτάφους των ληστών δεν φαίνεται».
 
Για… τα πρότυπά του:
 
«Από παιδί παρακολουθούσα το αστυνομικό ρεπορτάζ. Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν. Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσαρη. Αργότερα έπιασα δουλειά σε ένα καφέ. Ετσι ξεκίνησαν όλα. Ετσι μυήθηκα στο Εγκλημα. Το αφεντικό χτυπούσε αποδείξεις ακόμα και για το τρίτο ποτό τού κάθε πελάτη. Το αντίθετο έλεγε είναι κλοπή! Το αφεντικό δεν μου κολλούσε ένσημα γιατί δεν έβγαινε. Το αφεντικό δεν ένοιωθε κλέφτης ούτε με τα ίδια του τα κριτήρια. Βρήκα πιο ελκυστική, την λιγότερο υποκριτική, ηθική του Πάσσαρη. Ημουνα νέος».
 
Για… κλοπές και ληστείες:
 
«Τα επόμενα βήματα μου τα έκανα μελετημένα. Επιανα δουλειά σε καφέ, μπαρ ή εστιατόρια για καμιά εβδομάδα. Οσο πιο κάτεργο τόσο πιο ενθουσιωδώς. Η μισθωτή σκλαβιά έπαιρνε άλλη διάσταση. Γιατί στην πραγματικότητα υποδυόμουν τον μισθωτό σκλάβο χωρίς να είμαι. Στην πραγματικότητα ήμουν σε αποστολή. Εδινα ψεύτικα στοιχεία. Παρακολουθούσα τις κινήσεις του ταμείου. Μάθαινα που μένει το αφεντικό και τον φέρμαρα στην διαδρομή για το σπίτι του. Μεταμφιεσμένος και με την απειλή ενός πιστολιού ρέπλικα. Επαιρνα την άλλη μέρα τηλέφωνο και έλεγα πως κάτι οικογενειακό συνέβη και δεν μπορώ να δουλέψω για κάποιον καιρό. Φυσικά φρόντιζα να έχω πληρωθεί από πριν».