«Άνθρακες» προέκυψε ο «θησαυρός» των διωκτικών αρχών στην υπόθεση της ένοπλης οργάνωσης της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Σύμφωνα με νέα έκθεση των εργαστηρίων της αστυνομίας, η προκήρυξη της ΟΛΑ για τη βομβιστική επίθεση τον Νοέμβριο του 2015 στον ΣΕΒ, που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή 42χρονου κατηγορούμενου για τα εκρηκτικά στην αποθήκη στο Κουκάκι, τα οποία εντοπίσθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, δεν είναι η πρωτότυπη, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η αστυνομία.

Ads

Το αρχικό πόρισμα ανέφερε ότι ο χρόνος αποθήκευσης του εγγράφου στο ψηφιακό αρχείο του 42χρονου ήταν προγενέστερος του χρόνου ανάρτησης της προκήρυξης στον διαδικτυακό τόπο indymedia που προσδιοριζόταν στις 00:46 της 6ης Ιανουαρίου 2016.

Στο νεότερο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων διαπιστώνεται αναμφισβήτητα ότι «υπήρχαν αναρτήσεις της προκήρυξης από  πολλά ειδησεογραφικά sites προ του χρόνου που  έχει «αποθηκευθεί» αυτό το έγγραφο στο ηλεκτρονικό αρχείο  του 42χρονου.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δικαιολογούν το λάθος αρχικό πόρισμα κάνοντας λόγο για εσφαλμένες καταγραφές του χρόνου ανάρτησης κειμένων στον διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών Indymedia. Έτσι, τα μεσάνυχτα της 16ης Δεκεμβρίου που αναγράφεται στο πρώτο πόρισμα δεν ήταν ο πραγματικός κι η  ανάρτηση της προκήρυξης ήταν πολλές ώρες νωρίτερα.

Ads

Ειδικότερα, το νέο πόρισμα της 10ης Οκτωβρίου αναφέρει ότι η προκήρυξη που βρέθηκε είχε ληφθεί από τη σελίδα του athens.indymedia, την ίδια περίπου ώρα που το είχαν κάνει και δημοσιεύσει τρεις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, το αρχηγείο είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή “PDF”, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015. Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή “PDF” την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή».