Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνεται και επιτίθεται ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την αποκάλυψη «βόμβα» από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για την παραποίηση, απ’ την υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, εγγράφου του FBI το οποίο τον κατονόμαζε ότι δωροδοκήθηκε από τη Novartis.

Ads

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, κάνει λόγο για «λάσπη» και για «επαγγελματίες συκοφάντες της πολιτικής», ενώ αναφέρει ότι το έγγραφο του FBI είναι γνωστό.

«Είναι από αδιανόητο έως γελοίο να βάζουν και πάλι μπροστά έγγραφα γνωστά, δημοσιευμένα, κατατεθειμένα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον εν ενεργεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, αξιολογημένα και ενσωματωμένα στη δικογραφία από τον Ιούνιο του 2020» σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, δεν απαντά για την εξαφάνιση του ονόματός του από τη μετάφραση του αμερικανικού εγγράφου.

Ads

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Επιμένουν στη λάσπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ξανά το όνομά μου για να εξυπηρετήσει τους γνωστούς σκοπούς του. Είναι από αδιανόητο έως γελοίο να βάζουν και πάλι μπροστά έγγραφα γνωστά, δημοσιευμένα, κατατεθειμένα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον εν ενεργεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, αξιολογημένα και ενσωματωμένα στη δικογραφία από τον Ιούνιο του 2020.

Ο σκοπός τους όμως είναι γνωστός: συνεχίζουν αυτό που κάνουν διαχρονικά, να σπιλώνουν, δηλαδή, πρόσωπα με τις ψευτοκατηγορίες των γνωστών κουκουλοφόρων. 

Ο ελληνικός λαός τους έχει μάθει πλέον. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τους επαγγελματίες συκοφάντες της πολιτικής. Το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω: για όσα έχουν κάνει, θα με βρουν μπροστά τους».

 
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Πουλάει τρέλα ο Λοβέρδος – Το ερώτημα που δεν απάντησε 

«Δεν μας εκπλήσσει η απάντηση του κ. Λοβέρδου. Ακολουθεί την πάγια τακτική του κόμματος της Novartis: πουλάει τρέλα και ποντάρει στη μιντιακή ασυλία που απολαμβάνει» απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. 

«Έτσι μπορεί και κάνει τον τιμητή, έτσι επιχειρούν να μετατρέψουν το σκάνδαλο σε σκευωρία, έτσι διώκουν δικαστές και δημοσιογράφους. Αποσιωπώντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια με τη δύναμη που τους παρέχει η μιντιακή ολιγαρχία. Έτσι βρίσκεται και η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης στην ελευθερία του Τύπου» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Σε ένα ερώτημα όμως δεν απάντησε ο κ. Λοβέρδος. Αφού το έγγραφο είναι γνωστό και έχει κριθεί όπως λέει, γιατί στην μετάφραση έσπευσαν να αφαιρέσουν το όνομα του; Τι έχουν να φοβηθούν αφού είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Λοβέρδος;

Υ.Γ. Αλήθεια ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την παραποίηση εγγράφου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ώστε να αφαιρεθεί το όνομα του βουλευτή του και υποψηφίου για την προεδρία του;» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.