Μαζικά για rapid test κορονοϊού σπεύδουν να κάνουν από το πρωί της Παρασκευής οι Λαρισαίοι στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης εκεί όπου έχει στηθεί ειδικός χώρος από τις υγειονομικές αρχές.

Ads

Σύμφωνα με το larissanet.gr πρόκειται για τη δράση «Drive through testing» στην οποία οι πολίτες δίνουν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους με στόχο να μην δημιουργηθεί συνωστισμός, καθώς δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή, με τον χρόνο εξυπηρέτησης να μην εκτιμάται στα 5 λεπτά.

Οι πολίτες οφείλουν να προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα τηρώντας τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους και η δράση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η μεγάλη προσέλευση δείχνει την ανησυχία που επικρατεί στην πόλη καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία. Η περιοχή έχει πολύ βαριά επιδημιολογική εικόνα και μόνο χθες Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοινώσε 160 νέα κρούσματα.

Ads

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της πόλης είναι σε οριακό σημείο και οι γιατροί εκπέμπουν SOS.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Νίκος Νταφούλης γιατρός ΜΕΘ, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Γενικού νοσ. Λάρισας, μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης.

«Οι κλίνες και οι ΜΕΘ covid γεμίζουν. Από εδώ και πέρα θα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες των πολλών κρουσμάτων» λέει σημειώνοντας πως αν γεμίσει η Λάρισα θα πρέπει να στέλνουν ασθενείς σε άλλες πόλεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν τα νοσοκομεία της πόλης με κρεβάτια. Επίσης χρειάζεται επίταξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να συνεισφέρει στη μάχη κατά του ιού. Όπως είπε, οι γιατροί στα νοσοκομεία δεν επαρκούν και δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος για τόσους ασθενείς με covid.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ οι περισσότεροι είναι 50-60 χρονών ενώ υπάρχουν και αρκετοί 40ρηδες.