Ακαριαίος ήταν ο θάνατος των δύο φίλων που επέβαιναν στο αεροπλάνο TL- 20 το οποίο κατέπεσε μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον διάδρομο της Αερολέσχης Λάρισας.

Ads

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πιλότοι φέρουν πολλαπλές βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα αίτια της πτώσης του μονοκινητήριου δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της «Άργισσας» και στο χωριό Δένδρα Τυρνάβου, αναμένεται να διερευνηθούν από μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

Τα συντρίμμια του υπερελαφρού TL- 20 παραμένουν στην περιοχή, φυλασσόμενα από δυνάμεις της αστυνομίας.

Ads

Θύματα της συντριβής είναι ο 43χρονος επιχειρηματίας Διονύσης Τσεκούρας, πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και μέλος της Αερολέσχης Λάρισας και ο 34χρονος εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας με το βαθμό του σμηναγού Νίκος Γρηγορίου. Οι δυο τους ήταν πολύ καλοί φίλοι και κατάγονταν από την Αμφιλοχία. Ο 43χρονος είχε πάθος με τα αεροσκάφη και είχε πτυχίο ερασιτέχνη πιλότου.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί μέχρι τις 20:30 που δύει ο ήλιος. Οι επιβαίνοντες είχαν την τελευταία τους επαφή με τον Πύργο Ελέγχου της Πολεμικής Αεροπορίας, στις 20:26,  κατά την οποία δεν ανέφεραν κάποιο πρόβλημα και ότι θα επικοινωνούσαν και πάλι σε λίγο μόλις θα έπαιρναν πορεία καθόδου. Όμως δεν επικοινώνησαν ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στις 20:30 έλαβε ειδοποίηση και η Αερολέσχη που έσπευσε να συνδράμει.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του σε μια  μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα ιδιώτης που έπαιρνε μέρος στις έρευνες ειδοποίησε τους πυροσβέστες ότι το εντόπισε σε δυσδιάκριτο σημείο.