Ευθείες απειλές για τη ζωή της δέχεται η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας που πρόκειται να φιλοξενήσει προσφυγόπουλα. 

Ads

Η Κατερίνα Σταγιάννη κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ότι σε ιστοσελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων του σχολείου αναρτώνται ρατσιστικά βίντεο ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου παρακινεί τους μαθητές να την παρακολουθούν, και δυναμιτίζει το κλίμα στο σχολείο. 

Τις τελευταίες ώρες στην ιστοσελίδα καταγράφονται απειλές, ύβρεις ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου, όπως: 

«Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία ΣΤΑΓΙΑΝΗ … ότι τα λόγια και οι πράξεις της συνιστούν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία σε καιρό κατοχής (μετά την ανακοίνωση στη Βουλή ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από 24/11/11, και την απόκρυψη και μη ΕΚΔΙΚΑΣΗ της), η ΧΩΡΑ θεωρείται σε κατάσταση πολέμου … και η υποστήριξη των εισβολέων ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ κατά το ΣΥΝΤΑΓΜΑ (άρθρο 7 παράγραφος 3 και την ΠΟΙΝΙΚΗ νομοθεσία για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε καιρό πολέμου)… ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!! Άρα ή με τα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ της θα είναι ή με την Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η απόφαση είναι δική της … όπως και οι συνέπειες αυτής!». 

Ads

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η διευθύντρια του σχολείου κλήθηκε χθες στην ασφάλεια της Λάρισας, ώστε να καταθέσει για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις δημόσιες καταγγελίες της που σχετίζονται με τα φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και απειλών εναντίον της στην επίσημη σελίδα του συλλόγου γονέων του σχολείου στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία φέρεται να έχει έναν μεγάλο φάκελο με στοιχεία που συγκεντρώνονται εδώ και καιρό. Μεταξύ άλλων, οι αρχές μελετούν φωτογραφίες, βίντεο σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές απειλές αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ρατσιστική δράση προσώπων στο διαδίκτυο.