Το μήνυμα πως «λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!» στέλνουν οι Κούρδοι του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Ελλάδα. «Συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του στον αγώνα τους για δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία και ενάντια στη λιτότητα. Ο αγώνας τους μας δείχνει πως μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή», αναφέρουν στο μήνυμα τους.

Ads

Στην ανακοίνωση του HDP αναφέρεται:

Παρά την επιβολή πολιτικών λιτότητας το 2010 και το 2012 στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η  ΕΚΤ και το ΔΝΤ εξακολουθούν τις πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδο, αγνοώντας τη δημοκρατική γνώμη του ελληνικού λαού κι επιμένουν σε μια άτεγκτη, αρνητική στάση στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις, όπως και οικονομικές. Πιστεύουμε πως αντί για την επιβολή πολιτικών λιτότητας στους λαούς της Ευρώπης, μπορούν να συναφθούν λογικές συμφωνίες που θα είναι αποδεκτές. Ελπίζουμε πως άλλα μέρη θα ανταποκριθούν θετικά στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να βρεθεί συμφωνία.

Ads

Σαν αποτέλεσμα του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό περί της αποδοχής της συμφωνίας που υποβλήθηκε από Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ΕΚΤ – ΔΝΤ στο Γιούρογκρουπ της 25ης Ιουνίου 2015. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε με πλειοψηφία την κυβερνητική πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των δανειστών στις 5 Ιουλίου 2015.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές επανεπιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό, την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ μιας Ευρώπης κυρίαρχων κρατών, ενωμένων με αλληλεγγύη. Επιπλέον, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την πεποίθησή μας πως ένας εξισωτικός, δίκαιος και ελευθεριακός κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ.

Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!

Με αλληλεγγύη

HDP / Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Τουρκία