Πρόστιμο 300 ευρώ για «άσκοπη μετακίνηση» βεβαιώθηκε σε μια 80χρονη γυναίκα στην Λαμία, η οποία, εδώ και χρόνια, από τότε που έχασε τα δύο παιδιά της και τον εγγονό της σε τροχαία δυστυχήματα, βγαίνει σχεδόν καθημερινά στην πλατεία Πάρκου της πόλης, μπροστά στην εθνική τράπεζα, πουλώντας προϊόντα από τον κήπο της. Μετά τον σάλο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω το πρόστιμο.

Ads

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, μετά και το χαμό του εγγονού της δεν άντεξε. Λύγισε. Πήγε στο νεκροταφείο και πάνω στον τάφο του εγγονού της ήπιε φυτοφάρμακο. Ευτυχώς την εντόπισαν γρήγορα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ κατάφεραν να τη σώσουν.

Οι γιατροί της είπαν να βγαίνει έξω στον κόσμο για να «ξεχνάει». «Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή….», λέει στο LamiaReport.

«Δεν το κάνω για τα χρήματα. δεν θέλω να πουλάω. Απλά θέλω να βγαίνω έξω. να βλέπω κόσμο για να μην τρελαθώ…», προσθέτει.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο σημείο ήταν και μια γυναίκα η οποία είχε κάνει καταγγελία στους αστυνομικούς ότι η γιαγιά δεν έχει άδεια για τα πράγματα που πουλάει και επέμενε να της κόψουν κλήση.

Δείτε τι είπε το LamiaReport η ηλικιωμένη γυναίκα:

Σύγκρουση Τρίπρα – Κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του σημείωσε: «Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει».

Η ΝΔ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για «φθηνό λαϊκισμό». Ειδικότερα, η ΝΔ αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί  για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός».