Ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ επέβαλε το Δικαστήριο της Λαμίας σε έναν εκπαιδευτικό, και μάλιστα διευθυντή σε Λύκειο του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος πυροβόλησε με αεροβόλο κι άφησε παράλυτο έναν αδέσποτο γάτο. Στον «πιστολέρο» καθηγητή αναμένεται να επιβληθούν και πειθαρχικές κυρώσεις.

Ads

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας αεροβόλο όπλο, σημάδεψε τον γάτο που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και τον πυροβόλησε.

Το άτυχο ζώο δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρο. Ο παράλυτος πλέον γάτος, φιλοξενείται προσωρινά, στο σπίτι του ανθρώπου που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του, αφού θα χρειαστεί χειρουργείο, καθώς η σφαίρα παραμένι σφηνωμένη στη ραχοκοκκαλιά του.

image

Ads

«Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της εκπαίδευσης» τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας, που σήμερα βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να υπερασπιστεί το άτυχο γατάκι.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του δηλώνοντας φιλόζωος αφού και ο ίδιος όπως ανέφερε έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια.