«Το πρόγραμμα του κόμματος θα εφαρμοστεί χωρίς ταλαντεύσεις μέχρι τέλους»  δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στο μεταξύ, την ανάγκη διαγραφής μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Στρατούλης και Σταύρος Κοντονής.

Ads

«Δεν υπάρχουν θέματα που απαγορεύονται στον δημόσιο διάλογο», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαβαζάκης, σχετικά με το ευρώ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες θυσίες στο όνομα οποιασδήποτε δικαιολογίας Παράλληλα απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία όχι μόνο με τη ΝΔ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως της ηγεσίας του.

«Η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους θα είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος  Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον Real Fm. «Εάν δεν διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους και δεν υπάρξει ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να πάρει ανάσα», σημείωσε ενώ δεσμεύτηκε για μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση.

Παράλληλα,  κατήγγειλε πως οι εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για τον οργανισμό εργατικής κατοικίας και τον οργανισμό εργατικής εστίας και οι οποίες μεταβιβάστηκαν στον ΟΑΕΔ δεν αξιοποιήθηκαν προς το συμφέρον των εργαζόμενων.

Ads

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή. Εμείς θέλουμε μεγάλη διαγραφή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαπραγμάτευση δεν εννοεί τελεσίγραφα», ανέφερε μιλώντας στο ίδιο μέσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, διευκρινίζοντας πως σε μια διαπραγμάτευση θα ακουστούν όλες οι απόψεις. Επιπλέον, υπογράμμισε την σημασία της συζήτησης για το δημόσιο χρέος η οποία άνοιξε καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών της εξουσίας».