Για μία «επικίνδυνη» κατάσταση που δημιουργείται στην Ειδομένη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της συντονιστικής επιτροπής για τους πρόσφυγες Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια. «Ασκήθηκε αψυχολόγητη βία», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης.

Ads

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», κλήθηκε να απαντήσει στο πώς παρενέβη το ελληνικό κράτος και ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι ήταν παρόν και ότι η ανάπτυξη του αστυνομικού φραγμού απέτρεψε την εμπλοκή χιλιάδων ανθρώπων στα επεισόδια.

«Η κυβέρνηση εκτιμά ότι δημιουργείται μια δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση, πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, τους οποίους οφείλουμε να προστατεύουμε και γι’ αυτό έγιναν ενέργειες τις οποίες έπρεπε να κάνει. Η ιστορία του προσφυγικού δεν είναι διασυνοριακή μεταξύ Ελλάδας και FYROM ή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι μία διαδικασία στην οποία εμπλέκονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και θέλει ψυχραιμία απ’ όλους», τόνισε.

Πρόσθεσε δε, ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα αν δεν είχε υπάρξει αυτή η κινητοποίηση από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.

Ads