Το ενδεχόμενο να κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την παραπλάνηση των προσφύγων περί ανοίγματος των συνόρων, άφησε ανοιχτό ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Ads

Ο Γιώργος Κυρίτσης στηλίτευσε το γεγονός υπογραμμίζοντας πως «είτε με καλό είτε με κακό σκοπό δημιουργούνται προσδοκίες σε έναν κόσμο ταλαιπωρημένο». Μιλώντας στην ΕΡΤ απηύθυνε έκκληση σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν ενημερώνουν τον κόσμο.

«Γνωρίζουμε ότι τις ψευδείς αυτές πληροφορίες τις διακινούν μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από στόμα σε στόμα, άνθρωποι ετερόκλητοι. Τέτοιες φήμες σε απελπισμένους ανθρώπους μεταδίδονται όπως η φωτιά στα ξερόχορτα. Ανάμεσα σε εκείνους που τις διαδίδουν μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι με ειλικρινές ενδιαφέρον να βοηθήσουν, οι οποίοι όμως επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των προσφύγων και, ώς ένα βαθμό, παιχνίδια εις βάρος της χώρας» πρόσθεσε μιλώντας και στην ιστοσελίδα News247.

«Προσπαθούμε να εντείνουμε την επικοινωνιακή προσπάθεια ώστε να απευθυνόμαστε αδιαμεσολάβητα στους πρόσφυγες και μετανάστες στη γλώσσα τους. Είναι μια προσπάθεια με δυσκολίες, λόγω έλλειψης διερμηνέων και μεταφραστών.
Ήδη στέλνουμε ένα κλιμάκιο διερμηνέων και μεταφραστών στην Ειδομένη και σχεδιάζουμε να στηθεί μεγαφωνική εγκατάσταση, μέσα από την οποία θα γίνονται ανακοινώσεις για όλα τα θέματα» τόνισε.