Προσπάθεια «εκβίασης» της Επιτροπής Ανταγωνισμού από δικηγορικό γραφείο που βάζει βουλευτές να καταθέτουν ερωτήσεις κατήγγειλε, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Κυριτσάκης, καταθέτοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ads

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι υπάρχει «ένα δικηγορικό γραφείο που βρίσκει κάθε φορά έναν βουλευτή και τον βάζει και καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για 4 – 5 εταιρείες που έχουν κάνει καταγγελίες».

«Θέλουν με αυτό τρόπο να εκβιάσουν την Επιτροπή για να προτεραιοποιεί τους ελέγχους όπως τους βολεύει. Και ασχολούμαι κάθε μέρα με αυτά. Η Επιτροπή όμως δεν θα αποστεί από σκοπούς της να επιβληθεί μία τάξη στην αγορά», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κυριτσάκης. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν ανέφερε για ποιους λόγους ένας βουλευτής καταθέτει ερώτηση σε συνεννόηση με δικηγορικό γραφείο: «Δεν ξέρω γιατί, κάποιοι δεν το πιστεύουν κάποιοι άλλοι όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης της Επιτροπής λέγοντας ότι οι μισοί υπάλληλοι έχουν αποσπαστεί σε πολιτικά γραφεία.