Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο διέψευσε τις φημολογίες για πρόωρες εκλογές και τόνισε ότι πρέπει οι Υπουργοί να απαντήσουν στις φημολογίες με περισσότερη δουλειά, ενώ μίλησε και για τον οικονομικό σχεδιασμό της χώρας, αλλά και την εξοπλιστική συμφωνία με την Γαλλία.

Ads

Οι πρόωρες εκλογές
O πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις φημολογίες για εκλογές και άκυρες και άκαιρες, ενώ σημείωσε ότι είναι διαβρωτική για την δουλειά που κάνει η κυβέρνηση. «Γι’ αυτό και σε όλη αυτή την κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους. Με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022».

Ο σχεδιασμός της ελληνικής οικονομίας

Επιπλέον, με αφορμή την παρουσίαση του προσχεδίου Προϋπολογισμού του 2022 από το Υπουργείο οικονομικών, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τα «κίνητρα για την ενίσχυση, τη συνένωση, τη μεγέθυνση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» ενώ και σε αυτό τον τομέα αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι «Αυτή και μόνο η ατζέντα προοπτικής νομίζω ότι απαντά και στους ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών. Γιατί, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Τώρα όμως κλείνει μία γόνιμη διετία εγκαινιάζοντας μία νέα, ακόμα πιο αισιόδοξη για όλους. Και αυτή μάλιστα θα έχει και έναν ευρύτερο ορίζοντα».

Ads

Στην συνέχεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι «Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, όχι μόνο γιατί το έργο μας αντανακλάται ήδη στη συνολική ανάπτυξη. Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να αναθεωρήσουμε στο 6,1% την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη του 2021. Αντανακλάται η δουλειά που κάνουμε, όμως, και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους, στις περισσότερες δουλειές, στις νέες επενδύσεις. Αλλά γιατί ξέρουμε πια ότι μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε έναν τόπο που θα ευημερεί, με πολίτες οι οποίοι θα προκόβουν. Αυτό σημαίνει για εμάς ανάπτυξη για όλους».

Η συμφωνία με την Γαλλία

Έπειτα, στάθηκε και στην συμφωνία με την Γαλλία για το εξοπλιστικό πρόγραμμα τονίζοντας ότι «η εξέλιξη αυτή θωρακίζει τις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς συνοδεύεται και από την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, σε συνέχεια μάλιστα των 24 μαχητικών Rafale που ενισχύουν την Πολεμική Αεροπορία» ενώ πρόσθεσε ότι είναι μία ιδιαίτερη συμφωνία σε σχέση με προηγούμενες, καθώς «από τη μία πλευρά αυτή η νέα εταιρική σχέση των δύο χωρών προβλέπει σαφώς ρήτρα αμυντικής συνδρομής αν μία από αυτές δεχθεί επίθεση από τρίτο παράγοντα. Ενώ από την άλλη, διαμορφώνει στην πράξη ένα αναβαθμισμένο συμμαχικό τετελεσμένο στα πλαίσια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ».

Τέλος, ανέφερε ότι η συμφωνία με την Γαλλία είχε θετικό οικονομικό αποτύπωμα γιατί στοίχισε λιγότερο από τα ποσά της αρχικής προσφοράς και ότι «περισσότερο αξίζει και λιγότερο κοστίζει», όπως είπε.