Εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Ads

Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος, ανέφερε ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και πρόσθεσε:

«Επανέλαβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους εντονότατους προβληματισμούς μας όχι μόνο για την οικονομική κρίση αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών». 

«Η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή που έχει περιέλθει είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε. 

Πηγές από την Πειραιώς, αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζήτησε εκλογές αλλά περιέγραψε την «κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα». 

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να μη γίνει η καθιερωμένη δήλωση των δυο ανδρών μπροστά στις κάμερες. Ένα αίτημα που ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτό.

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε για το χρόνο σας. Η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα προτιμούσα ενόψει και της συγκυρίας να μην κάνουμε κάποια επίσημη δήλωση, να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κατ’ ιδίαν», τόνισε. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενημέρωση, έκανε δεκτό το αίτημά του. Έτσι αποχώρησαν από το χώρο οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι. 

Γεροβασίλη: Εκτός τόπου και χρόνου να ζητάει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης

«Είναι εκτός τόπου και χρόνου να ζητάει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης» είπε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «εμείς πρέπει να μιλάμε για αντιθεσμική συμπεριφορά και δημοκρατική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν συναινεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ».