«Δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων. Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών. Ο κ. Τσίπρας μιλά για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας που όμως δεν υπάρχει αφού ο μισθός των κληρικών θα δίνεται από το Δημόσιο» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν εν κρυπτώ, ερήμην του κλήρου».

Ads

Σημείωσε δε ότι«δεν προκύπτει από πουθενά δημοσιονομικός χώρος για 10.000 προσλήψεις. Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1, δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ξαναείδαμε μια πρόχειρη συμφωνία όπως εκείνη των Πρεσπών».

Σχολιάζοντας την καταγγελία της Φώφης Γεννηματά ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνθλίψουν το Κίνημα Αλλαγής με όρους ’89, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν προγράμματα.

Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ ακόμη και αν πάρει αυτοδυναμία θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες, αλλά -διευκρίνισε- αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πίσω στο πρόγραμμά μας, κυρίως στη μείωση των φόρων, στο θέμα της ασφάλειας, στα εθνικά».

Ads

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει γίνει Υπουργείο Προστασίας του Ρουβίκωνα», ενώ δεσμεύτηκε ότι, με κυβέρνηση ΝΔ, «θα επανιδρύσουμε τις φυλακές τύπου «Γ» ώστε να μην έχουν σχέση οι τρομοκράτες με τους ποινικούς, θα επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, θα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, θα αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, πρέπει οι αστυνομικοί να έχουν δικαίωμα αυτοάμυνας».