Η 29χρονη Χριστίνα-Κλαούντια Μανιατάκη, ομολόγησε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ότι την ώρα που ο πρώην σύζυγός της κακοποιούσε το μικρό αγοράκι στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη ζωή του, εκείνη έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή.

Ads

Η 29χρονη, μαζί με τον Πολωνό πρώην σύντροφό της κατηγορούνται για τη δολοφονία του 7χρονου τότε παιδιού. 

Ο 33χρονος, παρουσία της μητέρας του παιδιού, τον Ιανουάριο του 2017, έκλεισε με μονωτική ταινία το στόμα του 7χρονου αγοριού, επειδή ήταν άτακτο, όπως ομολόγησε στην Αστυνομία, στο διαμέρισμα που διέμεναν τότε, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη. Ο θάνατος του παιδιού, που είχε μια αδελφούλα, 8 ετών, προκλήθηκε από ασφυξία.

Στη συνέχεια το ζευγάρι έφτιαξε ένα “τάφο” με τούβλα στο δώμα, όπου έθαψε το άτυχο αγοράκι. Αργότερα, που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έκανε έξωση στο ζευγάρι, ο Πολωνός έβαλε τα οστά του παιδιού σε μια εργαλειοθήκη και περιφερόταν με αυτή σε δρόμους της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια χώρισε με την μητέρα του αγοριού. Η τελευταία ισχυριζόταν ότι ο Πολωνός βιολογικός πατέρας του παιδιού το είχε πάρει μαζί του στην χώρα του και έκτοτε είχε εξαφανιστεί.

Ads

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όπως αναφέρει το protothema.gr. Τότε, η 29χρονή σήμερα Χριστίνα- Κλαούντια, εγκαταλείφθηκε από τον Πολωνό σύζυγο της ο οποίος έφυγε για την πατρίδα του, αφήνοντας πίσω τα δυο του παιδιά.

Το 5χρονο τότε αγοράκι και το 7χρονο τότε κοριτσάκι. Η Κλαούντια γνώρισε τότε έναν άλλο Πολωνό οικοδόμο, ο οποίος όπως παραδέχθηκε στην Αστυνομία, χρησιμοποιούσε σκληρές και απάνθρωπες μεθόδους για να τιμωρεί τα παιδιά όταν δεν ήταν φρόνιμα ή δεν πειθαρχούσαν στις εντολές του. Το 2018, το κοριτσάκι πήγε στο σχολείο άγρια κακοποιημένο, με αποτέλεσμα οι δάσκαλοι να ενημερώσουν την εισαγγελία ανηλίκων, και το παιδί να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Είχε προηγηθεί φυσικά έναν χρόνο πριν, το διήμερο 10-12 Ιανουαρίου, η δολοφονία του παιδιού για το οποίο η μάνα δικαιολογούσε την απουσία του σε όσους ρωτούσαν λέγοντας ότι είναι στην Πολωνία με τον πατέρα του.

Μέχρι που, πριν λίγες ημέρες μια σύλληψη ατόμου από αστυνομικούς τος Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έδωσε στους αστυνομικούς την πληροφορία που έλυσε το αίνιγμα της εξαφάνισης του παιδιού.

Αμέσως ο φάκελος διαβιβάστηκε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και σήμερα τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στον Εισαγγελέα, όπου αμφότεροι ομολόγησαν. Ο 33χρονος είπε ότι το παιδί έκανε φασαρία και το φίμωσε με μονωτική ταινία για να το κάνει να σταματήσει. Η μητέρα ήταν ακριβώς δίπλα και έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή. Όαν το αγοράκι ξεψύχησε, της είπε «θα το τακτοποιήσω».

Η φωτογραφία της 29χρονης που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr:

image