Κύκλωμα που μετέφερε παράνομα με πολυτελή αυτοκίνητα αλλοδαπούς που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική Επικράτεια εξάρθρωσαν η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου. Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 25, 26, 33, 36 και 38 ετών.

Ads

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τρία πολυτελή οχήματα εντοπίστηκαν να κινούνται στην Εγνατία Οδό, μεταφέροντας μεγάλο αριθμό επιβατών, τους οποίους και αποβίβασαν στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Οι μεταφερόμενοι προσπάθησαν να φύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν λίγο αργότερα σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου της Πυλαίας, όπου και συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί τους.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι οδηγοί άλλων δύο επιβατικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε η εγκληματική αυτή οργάνωση ως προπομπούς, για να εντοπίζουν πιθανά σημεία αστυνομικού ελέγχου.

Ads

Είναι χαρακτηριστικό ότι  προκειμένου να μεταφέρονται όσο το δυνατό περισσότερα άτομα, κάποιοι από τους αλλοδαπούς μεταφέρονταν ακόμη και στους αποθηκευτικούς χώρους των επιβατικών αυτοκινήτων.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε οχήματα, 12 κινητά τηλέφωνα και 1.650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με δικογραφία σε βάρος τους κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση και μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας «εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής».