Απελπιστικά αυξημένη είναι η κίνηση και σήμερα Δευτέρα στους δρόμους της Αθήνας.

Ads

Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των έργων γύρω από το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου για τον Μεγάλο Περίπατο, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν καθημερινά μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ωστόσο τα προβλήματα στην κυκλοφορία και όχι μόνο στους δρόμους γύρω από το κέντρο, αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Μάλιστα από σήμερα δοκιμάζονται τα μέτρα εφαρμογής των αλλαγών, αλλά όπως φαίνεται και η υπομονή των οδηγών, καθώς ενώ προσπαθούν να αποφύγουν την περιοχή του Συντάγματος, κίνηση παρατηρείται στους κάθετους δρόμους της Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας, Σίνα, Αμερικής και Πεσματζόγλου, αλλά και στην Πανεπιστημίου και τη Λεωφόρο Αμαλίας.

Συγκεκριμένα, λόγω της παρέμβασης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής θα απομείνουν τρεις λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία.

Ads

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες», αναφέρει ο δήμος Αθηναίων.

image

image