Προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας σε οδικά τμήματα του Πειραιά προγραμματίστηκε για το χρονικό διάστημα από 22 Ιουλίου έως 22 Ιανουαρίου 2017, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την επέκταση του Τραμ.

Ads

Σε πρώτη φάση, για το επόμενο τρίμηνο (Ιούλιος-Οκτώβριος), καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, οι ρυθμίσεις αφορούν:

* Τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του συνδετήριου κλάδου της νέας παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή του με τον κλάδο εξόδου της οδού Εθνάρχου Μακαρίου προς οδό Μικράς Ασίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στο εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος, σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
* Τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Μικράς Ασίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου της οδού Εθνάρχου Μακαρίου προς οδό Μικράς Ασίας.
* Την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Εθνάρχου Μακαρίου και του αριστερού τμήματος του κλάδου εξόδου της προς την οδό Μικράς Ασίας, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου, έως τη συμβολή του κλάδου εξόδου της με τη Μικράς Ασίας. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται επί της Εθνάρχου Μακαρίου, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και επί του κλάδου εξόδου της Εθνάρχου Μακαρίου προς Μικράς Ασίας, στο εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος.

Σε δεύτερη φάση, τους επόμενους δύο μήνες (Νοέμβριο-Δεκέμβριο), κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 της επομένης, οι ρυθμίσεις αφορούν:

Ads

* Τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του συνδετήριου κλάδου της νέας παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή του με τον κλάδο εξόδου της Εθνάρχου Μακαρίου προς την οδό Μικράς Ασίας.
* Τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας της Μικράς Ασίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου της Εθνάρχου Μακαρίου προς τη Μικράς Ασίας.

Σε τρίτη φάση, τον Ιανουάριο του 2017, κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 της επομένης, οι ρυθμίσει αφορούν:

* Την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του συνδετήριου κλάδου της νέας παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή του με τον κλάδο εξόδου της Εθνάρχου Μακαρίου προς τη Μικράς Ασίας.
* Την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Μικράς Ασίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο τμήμα από τη συμβολή της με τον συνδετήριο κλάδο της νέας παραλιακής οδού με τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Μικράς Ασίας.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.