Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την υποχώρηση της κυβέρνησης στο άνοιγμα των εκκλησιών τα Θεοφάνια, ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν «προτείνει αν μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας», καλώντας τον μάλιστα «να το πει ευθέως».

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ταραντίλης, δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «προτιμά να ψαρεύσει σε θολά νερά» και έκανε λόγο για «άγονες αντιπαραθέσεις», σε μια χρονική περίοδο που αποτελεί «κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία». Αξίζει να σημειωθεί πως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση του, είχε θέσει στην κυβέρνηση το ερώτημα: «Με ανοιχτές τις εκκλησίες, η κυβέρνηση γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Χρήστου Ταραντίλη:

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά. Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις».

Ads