«Πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, βάζοντας στο «στόχαστρο» τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα των δανείων τους.

Ads

«Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να θαφτούν οι ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια σχεδόν μισού δισ. ευρώ, τώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά ανεμπόδιστη στη διερεύνηση, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη όχι μόνο για τα δάνεια αλλά και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, με την οποία απαλλάσσονταν όλοι οι υπεύθυνοι, ζητούν από πάνω και τα ρέστα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Έχουν το θράσος να ζητούν διαγραφή των δανείων τους και να ανακαλύπτουν πάλι πολιτικές διώξεις και σκευωρίες».

Τονίζεται δε, ότι θα «ήταν προτιμότερο» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να «ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες πότε και πώς θα ξεπληρώσουν τα φέσια τους».

«Θα ήταν απίστευτη πρόκληση τα κόμματα να επιζητούσαν σκανδαλωδώς ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνειά τους», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Alpha, το πρωί της Πέμπτης, ότι «τα ζητήματα των κομμάτων δεν αντιμετωπίζονται σε επίπεδο Βουλής, αλλά είναι αποκλειστικό ζήτημα των ίδιων των κομμάτων».

Ads

«Έκπληξη» η κλήση του ΚΚΕ

«Η κ. Γεννηματά δεν έχει αντιληφθεί καθόλου αυτό το κάδρο προσώρας. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ότι δεν την απασχολεί ή δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στο «μεγάλο κάδρο». Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα θα χρειάζονταν ένα προοδευτικό μέτωπο δυνάμεων στη βάση προγράμματος για την μεταμνημονιακή εποχή, το ΚΙΝΑΛ είναι αλλού».
Τα αναλυτικά, εξατομικευμένα και αιτιολογημένα στοιχεία για κάθε εμπλεκόμενο στην χρηματοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, θα επιτρέψουν στους εισαγγελείς να «τρέξουν» πολύ γρήγορα τις δικαστικές διαδικασίες για τα στελέχη των τραπεζών που εμπλέκονται, εκτίμησε το μέλος της Εξεταστικής της Βουλής Σπύρος Λάππας, μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο Σταύρος Λάππας επιπλέον ανέφερε ότι «αυτό που μου κάνει εντύπωση τώρα, είναι η κλήση του ΚΚΕ» από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, «εμείς δεν βρήκαμε κάτι μεμπτό. Και τα τραπεζικά του δάνεια εξυπηρετούντο πλήρως και έχει τεράστια ακίνητη περιουσία που διασφαλίζει την δανειοδότησή του. Με κατέπληξε».

«Εξυπηρετούνται τακτικά τα δάνειά του, είναι πλήρως εξυπηρετούμενα», επανέλαβε ο κ. Λάππας, ενώ έχει τα περισσότερα έσοδα «πάνω από 10 εκατ. ευρώ από τις εισφορές».