«Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης. Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη».

Ads

Τα παραπάνω ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ερώτημα για την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. 

Η εν λόγω πηγή αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ΠΓΔΜ τονίζοντας ότι «στα εθνικά θέματα η χώρα έχει και πρέπει να έχει συνέχεια». «Η γραμμή του 2007 μπορεί σήμερα να δικαιωθεί», υπογράμμισε και σημείωσε: 

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να τοποθετηθούν δημόσια και με σαφήνεια. Σε ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια κανένας δεν δικαιούται να κρύβεται και να λειτουργεί με μικροκομματική σκοπιμότητα. Η στάση όλων μας θα καταγραφεί στην ιστορία».

Ads

Διαβάστε επίσης: Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό 

«Η αίτηση ακύρωσης έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό»

Λίγο αργότερα κυβερνητικές πηγές επανήλθαν στο θέμα ξεκαθαρίζοντας ότι η αίτηση ακύρωσης της απόφασης για την παροχή ασύλου έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα. Σημείωναν δε, ότι όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «λάθος» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Η διάψευση αφορά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι την αίτηση ακύρωσης εκ μέρους της κυβέρνησης υπέγραψε «λάθος υπουργός».