Ο Αδωνις Γεωργιάδης άλλαξε επίπεδο στη Βουλή: Οχι απλώς δεν απολογήθηκε – όπως και ουδείς άλλος κυβερνητικός παράγων έχει απολογηθεί μέχρι σήμερα – για την παράκαμαψη των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά ζήτησε και τα ρέστα.

Ads

«Κατακεραύνωσε» τον Αλέξη Τσίπρα και τον απείλησε με… νομική προσφυγή εναντίον του επειδή του έθεσε το, προφανές και προκλητικό, ασυμβίβαστο της κουμπαριάς του, ως υπουργού Ανάπτυξης, με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, δήλωσε πως η τέλεση της περίφημης βάπτισης εν μέσω πανδημίας δεν συνιστά ειδική μεταχείριση αλλά οι γονείς έλαβαν ειδική άδεια – που όμως, όπως είχε πει νωρίτερα ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ούτε προβλέπεται, ούτε υφίσταται – και επικαλέστηκε την ανάγκη να μην…χάσουμε την ανθρωπιά μας.

Κάπου εκεί, μεταξύ κουμπαριάς και ανθρωπιάς, άνοιξε την καταπακτή της λάσπης: «Δεν θα γίνουμε γουρούνια», είπε, «επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη». «Σας έχει παρασύρει το twitter και το Facebook” πρόσθεσε, «πληρώνετε αυτά τα λεγόμενα boots να πετούν λάσπη και προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό το βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Συνοπτικά, ο Αδωνις Γεωργιάδης σήμερα στην Βουλή δεν υπερασπίστηκε μόνον το δικαίωμα των υπουργών στην αυθαιρεσία, αλλά κήρυξε περίπου… έκνομη οποιαδήποτε κριτική και οποιοδήποτε αίτημα λογοδοσίας από την κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός Ανάπτυξης, ακόμη και για τα στάνταρντς του Αδωνι Γεωργιάδη,  ήταν εμφανώς εκνευρισμένος. Ενδεχομένως, γιατί νωρίτερα είχε προηγθεί το άδειασμά του για την (ανύπαρκτη) ειδική άδεια της βάφτισης από τον Νίκο Χαρδαλιά. Ισως, επίσης, διότι είχε γίνει κοινωνός του άσχημου κλίματος που επικρατεί εντός και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ προς το πρόσωπό του – με πολλούς συναδέλφους του να του καταλογίζουν ανοιχτά ότι εξέθεσε όλη την κυβέρνηση ανακοινώνοντας την περίφημη βάπτιση στο twitter για να κάνει ψηφοθηρία στο θρησκευόμενο εκλογικό κοινό.

Ads

Παρά ταύτα, πολιτική ποινή για τον Αδωνι Γεωργιάδη δεν προβλέπεται αφενός διότι απλώς τιμά και συνεχίζει την παράδοση της κυβέρνησης στις – κατά συρροή πια – παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και, αφετέρου, διότι ουδείς από τους συναδέλφους του, προηγούμενους παραβάτες ούτε τιμωρήθηκε, ούτε ζήτησε καν συγγνώμη. Ο πρώτος διδάξας ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ποδηλατάδα της Πάρνηθας. Τότε ήταν μια στιγμή πρωθυπουργικής «ανεμελιάς». Μετά ακολούθησε η Ικαρία. Εκεί, μάθαμε ότι «η εικόνα αδίκησε τον σκοπό», και ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε συγγνώμη ούτε όταν ερωτήθηκε αν προτίθεται να το κάνει.

Αργότερα, ήρθε το γλέντι της Τσικνοπέμπτης χωρίς μάσκες στην βεράντα του ΕΟΔΥ. Ποτέ δεν μάθαμε ποιοι ακριβώς το ροργάνωσαν, ανακοινώθηκε ότι απολύονται… τέσσερις συμβασιούχοι, και στην συνέχεια όταν έγινε γνωστό πως μετείχαν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, το θέμα θάφτηκε. Ο ίδιος ο κ. Αρκουμανέας παραμένει, γενικώς, άφαντος. Μετά ήρθε η «κατ΄εξαίρεση» βάφτιση με νονό τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Κι εδώ, μετά το παραλληρηματικό κρεσέντο του υπουργού Ανάπτυξης παραμένουν αναπάντητα βασικά ερωτήματα, τα οποία εκθέτουν πλέον και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά:

► Αφού δεν προβλέπονται ειδικές άδειες της Πολιτικής Προστασίας για μυστήρια, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στον Νίκο Χατζινικολάου, ποιος και γιατί έδωσε την κατ’΄εξαίρεση άδεια;

► Ποιος, πότε, και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου έκανε την αίτηση στην Πολιτική Προστασία για να χορηγηθεί η συγκεκριμένη άδεια;

► Πόσες άλλες – και ποιες – αντίστοιχες άδειες έχουν εκδωθεί από την Πολιτική Προστασία;

► Αφού ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, δήλωσε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση μυστηρίου, πως και με εντολή ποιου λειτούργησε η Εκκλησλία και έγινε το μυστήριο;