Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Ads

«Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης» σχολίασε αμέσως μετά την απόφαση και τις πρώτες έντονες αντιδράσεις ο εκπρόσωπος Τύπου  του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας:

«Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν. Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή».

«Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού», απάντησε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ads

«Αρχικά με ανακοίνωση της τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε:

«Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

Από την πλευρά της η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε:

«Ο Λιγνάδης είναι βιαστής με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης είναι βιαστής ανηλίκων με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα χρόνων για βιασμό δύο ανηλίκων. Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή προσκρούει στον πυρήνα της ίδιας της δικαστικής απόφασης. Προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πάντως ο Λιγνάδης είναι βιαστής».