Ευθύνες στη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού επέρριψε η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη. 

Ads

«Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης. 

Αναλυτικότερα είπε χαρακτηριστικά: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα τα ηλεκτροδότησης».

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Ads

Αύριο, τόνισε, θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα και απόψε και αύριο η Αττική θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.