«Δεν υπάρχει σκέψη για εφαρμογή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας»  δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ads

Νωρίτερα, «ατυχή» και όσον αφορά στην ουσία αλλά και επικοινωνιακά χαρακτήρισαν κυβερνητικά στελέχη την πρόταση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για διόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, δήλωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο χαρακτηρίζουν την πρόταση του υπουργού Μεταφορών «ανεδαφική, εκτός τόπου και χρόνου» καθώς την συγκεκριμένη στιγμή πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αντί να τα λύνει», επικρίνοντας ταυτόχρονα σφόδρα τον υπουργό Μεταφορών για τη συζήτηση που άνοιξε στη δημόσια σφαίρα.

Ads

«Αντί το υπουργείο να αγοράσει λεωφορεία ώστε οι πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας  ο υπουργός Μεταφορών ζητάει από τους πολίτες να πληρώσουν το τίμημα της ασφάλειας της ζωής τους», λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία αντιλαμβάνονται το πολιτικό κόστος που έχει μια τέτοια δήλωση.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις νέες ρυθμίσεις οι ίδιες πηγές, έλεγαν  ότι πλην της μεγάλης μείωσης των αδειών κυκλοφορίας – κατά περίπου 50% – των Ι.Χ που θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί με τρόπο απολύτως ανορθολογικά, αφού τα φορτηγά άνω των 3 τόνων, φορτώνουν και ξεφορτώνουν από τις 07.00 μέχρι τις 10.30 το πρωί και από τις 2.30 μέχρι τις 4.00 το απόγευμα και μετά τις 7.00 το βράδυ.