Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με κοινοβουλευτικά και μη μέλη και με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας, ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, και η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ads

«Η χθεσινή αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη αναγγελία του δημοψηφίσματος με έχει κάνει να αμφιβάλω για κάτι που μέχρι χθες θεωρούσα βέβαιο ότι είμαι μέλος μιας ομάδας που πασχίζει να σώσει την πατρίδα από τη χρεοκοπία», αναφέρει η κ. Κεφαλίδου στην επιστολή της και συνεχίζει:

«Η αναστάτωση που προκάλεσε η ενέργεια αυτή στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, είναι απόδειξη ότι αναγγείλαμε ένα λάθος. Αν δεν το σταματήσουμε αμέσως θα αποδειχθεί μοιραίο λάθος. Μέχρι χθες πίστευα ότι ξέρουμε πού πάμε και τι θα κάνουμε. Θεωρούσα δεδομένο ότι σκοπεύουμε να τιμήσουμε το λόγο μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ζητώντας δημοψήφισμα τώρα, αρνούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και επιτείνουμε το πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας μας».

Σε άλλο σημείο, η κ. Κεφαλίδου σημειώνει ότι «οι ηγέτες πρέπει αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και αν χρειάζεται να ενεργούν με αυτοθυσία», ενώ κλείνοντας την επιστολή της και δικαιολογώντας την αντίθεση της στο δημοψήφισμα, αναφέρει: «Δεν μπορώ να στηρίξω μια επιλογή δημοψηφίσματος ως υπεκφυγή μιας κυβέρνησης που δείχνει απρόθυμη να κυβερνήσει και να αναλάβει την ευθύνη για την πορεία της χώρας από εδώ και στο εξής».

Ads