Για δημοσιογραφική αλητεία αναφορικά με την τραγωδία της Αίγινας κατηγορεί η κυβέρνηση «δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ».

Ads

Ο λόγος για τους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου αλλά και την εφημερίδα «Τα Νέα» που υιοθέτησαν φήμες που ξεκίνησαν από τα social media περί εμπλοκής υπουργών της κυβέρνησης στην υπόθεση. Κυβερνητικές πηγές βάλουν και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη και του ΠΑΣΟΚ τους οποίους κατηγορούν για άθλια πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας. 

Η απάντηση της κυβέρνησης

Κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν για «δημοσιογραφική αλητεία» που «συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».

Ads

«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές. 

«Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σημειώνοντας πως «ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση».

Για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως «έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

«Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

«Η ανευθυνότητα, η γελοιότητα, η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κληθείς να σχολιάσει τις φημολογίες που συνέδεαν κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας, αλλά και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. 

«Ανακαλύπτουν 48 ώρες μετά ανύπαρκτα πράγματα για να παρέμβουν σε ένα ζήτημα που δεν χωράει τέτοιες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα όλους τους κανόνες. Και σεβάστηκε πάνω από όλα τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει καμιά βασιμότητα οτιδήποτε απ’ ότι έχει λεχθεί. Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από γνωστά ή άγνωστα κέντρα με απίθανους ισχυρισμούς, κυριολεκτικά απίθανους, απολύτως ανυπόστατους», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας. 

Τι έγραψαν Πορτοσάλτε και Παπαναγιώτου στα twitter

Αυτά ήταν τα πρώτα tweets των Μπάμπη Παπαναγιώτου και Άρη Πορτοσάλτε.

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για λάσπη προς το κόμμα και την κυβέρνηση οι δημοσιογράφοι επανήλθαν με νέα σχόλια στο twitter στα οποία κατηγορούν την Κουμουνδούρου και το Μαξίμου για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Το πρωτοσέλιδο των «Νέων»

image

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις:

ΠΑΣΟΚ και Σταύρος Θεοδωράκης

Το ΠΑΣΟΚ πάλι με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ότι έκανε τον συνήγορο του κατηγορουμένου, οδηγού του ταχύπλοου στην Αίγινα. 

«Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείται για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τη διαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών. Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος του κατηγορουμένου. Γιατί άραγε;».

Ο Θοδωρής Δρίτσας από την πλευρά του απαντά ότι «η μόνη μου “παρέμβαση”, αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί παρέμβαση, ήταν να μη μείνει καμιά πτυχή αυτής της υπόθεσης ανεξερεύνητη. Πολύ περισσότερο που είχαν αρχίσει να τίθενται από μεριά δημοσιογράφων διάφορα ερωτήματα και διάφορες φήμες να κυκλοφορούν ότι άλλος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους». Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για «θεσμικά ανεπίτρεπτη» στάση του υπουργού Ναυτιλίας, κάνει λόγο για δήλωση «απίστευτης ανευθυνότητας και ευρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook ζητώντας την άρση του απόρρητου των τηλεφωνικών συνομιλιών των επιβαινόντων στο ταχύπλοο. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών ο κ. Δρίτσας απάντησε ότι αυτό θα το διατάξει ο αρμόδιος εισαγγελέας, εφόσον το κρίνει απαραίτητο. «Ας το ζητήσει από τον εισαγγελέα. Ας το ζητήσει από τον ανακριτή. Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα της δικαιοσύνης και όχι της πολιτείας, της πολιτικής ηγεσίας και δεν ξέρω κι εκείνος πώς το σκέφτηκε αυτό το ευφάνταστο εύρημα να ζητήσει αυτό το πράγμα. Για ποιον λόγο δηλαδή, αλλά εν πάση περιπτώσει κάποιο λόγο θα έχει, κάτι θα σκέφθηκε. Αυτό που σκέφθηκε ας το απευθύνει στον εισαγγελέα. Ας τελειώνουμε με τους εντυπωσιασμούς και τις ανοησίες από κάθε πλευρά. Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να κάνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα το κάνει».

Ανακοίνωση της ΝΔ – Καταγγέλλει «στοχοποίηση» δημοσιογράφων

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.