Ως αδιανόητες απορρίπτει τις εκλογές η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανώτατη πηγή από το κυβερνητικό επιτελείο. «Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες» σημείωνε σήμερα σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη. 

Ads

«Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι το προσφυγικό, είναι η αξιολόγηση που πρέπει να προχωρήσει και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», τόνισε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Για τους αγρότες και το προσφυγικό 

Για τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, η ίδια πηγή, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση, γιατί όπως τόνισε, η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο, που αφορά όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Ads

«Αυτοί δεν έχουν φωνή;» είπε χαρακτηριστικά. «Ειδικά τους αγρότες», πρόσθεσε, «τους ευνοεί. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό το ότι οι αγρότες, δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου».

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ανησυχεί για το προσφυγικό, για την αξιολόγηση και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

«Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών»

Το ενδεχόμενο εκλογών απέκλεισε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών, ούτε έχει νόημα να το συζητάμε. Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή. Κανείς δεν επιθυμεί εκλογές ούτε χρειάζονται. Στόχος μας είναι η επιτυχής έκβαση της αξιολόγησης για να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός μας».

Στην ίδια γραμμή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμμελος.  «Δεν υπάρχει λόγος για να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες. Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν που επιβουλεύεται την αστάθεια στη χώρα μας. Λόγος εκλογών δεν υπάρχει» τόνισε σε συνέντευξή του, στα «Παραπολιτικά 90,1».