Άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στις 13:20, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων πλησίασε και επιτέθηκε στον Γιώργο Γερμένη, που καθόταν σε καφετέρια στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά στον Γερμενή και κατόπιν τον χτύπησαν και του έριξαν σπρέι πιπεριού. 

Οι δυο αστυνομικοί της συνοδείας του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν.

Ads

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και άρχιαν να διενεργούν έρευνες. Μετά από αναζητήσεις προσήχθη ένας νεαρός 21 ετών, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια.

Άλλες πληροφορίες που μεταδόθηκαν κάνουν λόγο περί πυροβολισμών στον αέρα από συνοδό του χρυσαυγίτη βουλευτή. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία. 

Ο Γερμενής μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύματα στο κεφάλι, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Καταδικάζει η ΝΔ 

«Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές και τις αξίες της καταδικάζει την επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τονίζει ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η ίδια η βία», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.