Άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Δένδια σημειώθηκε το μεσημέρι κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ads

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πέρασε από μπροστά του. Ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης του ζήτησε το λόγο. «Δεν βλέπεις ότι μιλάω;», του είπε με απειλητικό ύφος και ο Νίκος Δένδιας απάντησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και τελικά ο χρυσαυγίτης να χτυπήσει τον βουλευτή της ΝΔ.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και παρέμβαση σχεδόν του συνόλου των βουλευτών, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια.

Ο Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να πετούν ποτήρια με νερό και η μετάδοση από την συζήτηση διακόπηκε. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης στην Βουλή, Μάκης Μπαλαούρας, ζήτησε την παρέμβαση της φρουράς και την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Βγαίνοντας από την αίθουσα η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο μεν Γιάννης Λαγός της Χ.Α. ανέφερε ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια, και ο Κασιδιάρης εξερχόμενος είπε: «γα@@σα μια αδ@@@ή και αποχωρώ». 

Μετά το επεισόδιο αποφασίστηκε η αποβολή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις όλων των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. 

Ads

Διαβάστε επίσης: