Ξύλο έπεσε στη Βουλή μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του γιου του Παναγιώτη Μπαλτάκου μετά την δημοσίευση του βίντεο που δημοσίευσε ο Ηλίας Κασιδιάρης με την ηχογραφημένη συνομιλία του ίδιου με τον γγ της κυβέρνησης. 

Ads

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος εισέβαλε στο γραφείο της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά των βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης Αρβανίτη, Κούζηλο και Ματθαιόπουλου, αλλά και των υπολοίπων στελεχών που βρίσκονταν στο χώρο. Οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια και παρενέβη ο φρούραρχος της Βουλής να τους χωρίσει και να απομακρύνει τον γιο Μπαλτάκου. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν μήνυση εναντίον του. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του Παναγιώτη Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ αμέσως μετά ο γιος Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία του κόμματος ζητώντας εξηγήσεις. «Μουν@@@@α, τι κάνατε, θα σας γαμ@@@», φώναζε ο Δημήτρης Μπαλτάκος προς τους βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης. 

* Βίντεο από τα Παραπολιτικά

imageΟ Δημήτρης Μπαλτάκος, υπηρετεί στο Λιμενικό και συγκεκριμένα στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών. Ύστερα από το περιστατικό στη Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής εξέτασης και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Δημήτρη Μπαλτάκο. 

Για «ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών» και «ενδοοικογενειακή βία» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει σοκ, κατακραυγή και απαίτηση για διαφάνεια, δημοκρατία, καθαρή ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και κόκκινη γραμμή απέναντι στη δράση της Χρυσής Αυγής», τόνισε. «Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία», σημείωσε.

Ads

Μάρτυρας του επεισοδίου ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παρις Κουκουλόπουλος. «Ήμουν παρών στο περιστατικό. Οχι όμως από την αρχή. Αντίκρισα σκηνές φαρ ουέστ, ήταν πρωτοφανές αυτό για τη βουλή, αυτά τα βλέπουμε μόνο σε γήπεδα από χούλιγκανς», τόνισε. 

Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά τη δημοσίευση του βίντεο παραιτήθηκε. Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε», αναφέρει στη δήλωση του, ενώ σημειώνει πως τα όσα λέει στο βίντεο είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να ξεφύγει από τις κατηγορίες του Κασιδιάρη περί «συνωμοσίας»