Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε η έναρξη της διαδικασίας για την εγγραφή στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες εν μέσω έντασης στην έδρα της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος και η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα μέλη της νεολαίας της ΝΔ να πιαστούν στα χέρια. Μάλιστα ένας από τους εμπλεκόμενους κατέληξε στο νοσοκομείο. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και σήμερα με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

Ads

Πριν από δύο μήνες, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, είχαν σημειωθεί επεισόδια στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών της νεολαίας της ΝΔ, που κατέληξαν σε «διαγραφές». Μετά τη διάλυση και επανασύσταση της ΟΝΝΕΔ έχουν δημιουργηθεί δύο συγκρουόμενα στρατόπεδα στη νεολαία της παράταξης στη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη νεολαία της ΝΔ, οι εγγραφές στα μητρώα μελών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από το μηδέν. Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν πως δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής, «όσοι έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της ΟΝΝΕΔ ή και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το συνέδριο επανίδρυσης και μετά».

Πρόκειται ουσιαστικά για τους «αντάρτες» της νεολαίας της ΝΔ και ειδικότερα για αυτούς που φέρονται να έχουν διαγραφεί μετά τα επεισόδια στη νομική του ΑΠΘ τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Όμως, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν όχι μόνο δεν έχουν διαγραφεί επισήμως (για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της νεολαίας, κάτι που δεν έγινε όπως λένε), αλλά έχουν πληρώσει και τις συνδρομές τους και έχουν πλέον κάρτα μέλους του κόμματος.

Ads

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα voria.gr, τα δύο στρατόπεδα συγκρούστηκαν αυτή τη φορά για τη διαδικασία και την εποπτεία της εγγραφής νέων μελών. Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις σύντομα εξελίχθηκαν σε χειροδικίες με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της διαδικασίας και οι εγγραφές δεν ξεκίνησαν ποτέ.