Με χρήση χημικών και γκλοπ επέλεξε η αστυνομία να διαλύσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη σχετικά με τα εργασιακά και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ads

«Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί – Ποτέ δουλειά την Κυριακή»: Με το σύνθημα αυτό συγκεντρώθηκαν  το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στις Κατασκευές μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα απόρριψης του αντεργατικού νομοσχεδίου.

«Αφού δεν παίρνουν από λόγια θα τους το πούμε και με πράξεις», διαμήνυσαν οι οικοδόμοι. Και για να αποδείξουν στον υπουργό ότι το μπετό δεν γίνεται μόνο του ούτε μπορείς να το φτιάξεις την Κυριακή και να το ρίξεις τη Δευτέρα, οργάνωσαν επιτόπου ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής σκυροδέματος: Η μπετονιέρα τέθηκε αμέσως σε λειτουργία και το μπετό έπεσε στην πόρτα του υπουργείου, προκειμένου ο υπουργός να διαπιστώσει εξ ιδίας πείρας αν θα μπορέσει να το φτυαρίσει την επόμενη μέρα.

image

Ads

image

image