Στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη για τις κατά νόμο ενέργειες,  διαβίβασαν το φάκελο του Εθνικού Θεάτρου ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης.

Ads

Σύμφωνα με την ηγεσία του ΥΠΠΟ η ενέργεια αυτή γίνεται σε απάντηση του «πλήθους των ψευδών που, για προφανείς λόγους, διασπείρονται τελευταία». Ανακοινώνει ακόμη ότι η διοικητική διαδικασία αποκατάστασης της νομιμότητας στο Εθνικό Θέατρο έχει πλέον αρχίσει και συνεχίζεται με τον άμεσο διορισμό της νέας Διοίκησης. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη ανακλήθηκε ο διορισμός του Σωτήρη Χατζάκη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου. Οι λόγοι της ανάκλησης αφορούσαν παράτυπες συμβάσεις έργου και παράληψη ανάρτησής τους στη Διαύγεια. Διαβάστε αναλυτικά: Ανακλήθηκε ο διορισμός Χατζάκη στο Εθνικό Θέατρο

Στο μεταξύ ο Σωτήρης Χατζάκης προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, υποστήριξε: «από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός μου ζήτησε να φύγω, λέγοντας μου επί λέξει: Θέλουμε να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους». Ισχυρίστηκε ακόμη ότι του μεταφέρθηκε πως επρόκειτο για απόφαση του πρωθυπουργού και πως εάν δεν υπέβαλε την παραίτησή του, θα γινόταν έλεγχος στο Εθνικό Θέατρο από το ΣΔΟΕ.

Ads

«Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον του υπουργού προσωπικά. Όχι γι’ αυτή την απόφαση που έβγαλε χθες. Πρώτον, η ανάκληση του διορισμού είναι παράνομη – αυτή που έκανε – προσφεύγω λοιπόν στο Συμβούλιο της Επικρατείας» πρόσθεσε ο Σωτήρης Χατζάκης, μεταξύ άλλων και υποστήριξε ακόμη ότι ο Νίκος Ξυδάκης έχει πει «ψεύδη» σε έγκυρες εφημερίδες προσβάλλοντας την τιμή, την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική του υπόληψη. 

Ο Σωτήρης Χατζάκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 23 Απριλίου.