Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η προστασία του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά της Αμφίπολης και ύστερα θα γίνει η ανάδειξη και προβολή του.

Ads

Είχε προηγηθεί επερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος ζητούσε ενημέρωση από τον Ν. Ξυδάκη σχετικά με την πορεία των ανασκαφών και εάν θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του έργου.

«Θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα το ζήτημα της προστασίας του μνημείου και στη συνέχεια της ανάδειξης και προβολής του μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σε συνδυασμό τόσο με τον αρχαιολογικό χώρο και το Mουσείο της Αμφίπολης όσο και ευρύτερα με το τοπίο και το φυσικό περιβάλλον στο νομό Σερρών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ξυδάκης.

Πρόσθεσε δε ότι «ο προγραμματισμός αυτού του έργου αποτελεί ήδη αντικείμενο συνεργασίας των συναρμόδιων Υπηρεσιών υπό την επίβλεψη των Γενικών Διευθύνσεων του υπουργείου, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εκτελεστικό πλαίσιο ενεργειών και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες δράσεις».

Ads