Ενώπιον της ανακρίτριας Χαλκιδικής στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου θα απολογήθουν τα 15 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές. Σήμερα απολογήθηκαν οι έξι από τους κατηγορούμενους και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν αύριο.

Ads

 
Αρχικά για την υπόθεση αυτή διώκονταν 20 άτομα εκ των οποίων οι 2 είχαν προφυλακιστεί στις 14 Απριλίου του 2013 και αποφυλακίστηκαν στις 14 Οκτωβρίου επίσης του 2013. Τον Ιούλιο του 2013 μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση οι οποίοι αποφυλακίστηκαν στις 6 Νοεμβρίου μετά την θετική γνωμοδότηση ανακρίτριας και εισαγγελέα.
 
Στη συνέχεια στο σύνολο των 20 κατηγορουμένων προστέθηκαν ακόμη δύο και έτσι στις 16 και 17 Ιουνίου τα υπόλοιπα 15 άτομα θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια Χαλκιδικής.
 
Από τη πλευρά του το κίνημα κατά του χρυσού διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:00 στα δικαστήρια Πολυγύρου.
 
«Σε αυτές τις δύο μέρες διώκονται οι συναγωνιστές μας για την δράση τους υπερ της προστασίας του τόπου τους και των ελευθεριών τους. Οι αγωνιστές αυτοί, κάτοικοι της περιοχής, απλοί άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζονται από το κράτος καταστολής και το δικαστικό σύστημα ως κοινοί εγκληματίες και μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη όλων μας. Όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου, όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι οφείλουμε να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των συναγωνιστών μας γιατί στη θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας από εμάς. Το μήνυμα που μας στέλνει το κράτος είναι συγκεκριμένο. Συμμορφωθείτε για να διατηρήσετε την ελευθερία σας. Η απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε πρέπει να είναι δυναμική και ξεκάθαρη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.