Μπορεί να έχουν περάσει 25 χρόνια από την εξαφάνιση του μικρού Μπεν στην Κω, η οικογένεια του δεν έπαψε ποτέ όμως να ψάχνει τι συνέβη στο παιδί τους. Σήμερα αρχίζει ένας νέος κύκλων ερευνών, με συνεργεία να ξεκινούν εκσκαφές, προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν λείψανα του μικρού παιδιού που χάθηκε τον Ιούλιο του 1991, στο νησί.

Ads

Οι έρευνες ξεκινούν και πάλι με Βρετανούς αστυνομικούς να επισκέπτονται την Κω για άλλη μια φορά προκειμένου να ερευνήσουν το νέο σενάριο, που έχει προκύψει ύστερα από καινούριες μαρτυρίες. Πρόσωπο κλειδί είναι ένας κάτοικος του νησιού που είπε στους ερευνητές ότι πιθανόν εργάτης που εκτελούσε εργασίες με εκσκαφέα στο νησί να συνέθλιψε το παιδί κατά λάθος.

Το ειδικό κλιμάκιο έχει ήδη προγραμματίσει δύο εκσκαφές κοντά στο σημείο που εθεάθη για τελευταία φορά ο Μπεν.

Στα 25 χρόνια που η μητέρα αναζητά το παιδί της – πιστεύοντας πως έχει πέσει θύμα απαγωγής- πάνω από 300 καταγεγραμμένες περιπτώσεις αναφέρουν πως είδαν το παιδί, χωρίς όμως αυτό να είναι αληθές.

Ads

Το χρονικό

Ο Μπεν Νίνταμ ήταν 1,5 χρόνων όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και έμενε σε τροχόσπιτο στην αγροτική περιοχή Ηρακλής στη Κω.

Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Επί χρόνια η οικογένεια του παιδιού αλλά και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της απαγωγής ή ακόμα και της δολοφονίας του παιδιού.