Για τις 31 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης της απαγωγής και του άγριου βασανισμού του Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος βρέθηκε αλυσοδεμένος σε δέντρο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας το καλοκαίρι του 2012. Ο Ταλέμπ στην κατάθεσή του περιέγραψε τα φρικιαστικά βασανιστήρια από τους τέσσερις βασανιστές του, το αφεντικό του, ιδιοκτήτη φούρνου, το γιό του αφεντικού του και δύο φίλους του. 

Ads

Στο δικαστήριο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, οργανώσεις και συλλογικότητες, που εξέφρασε την αλληλεγγύη του. Υπενθυμίζεται πως η δίκη έχει ήδη αναβληθεί πέντε φορές, ενώ το αφεντικό και βασανιστής του Ταλέμπ, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον απείλησε και αυτή τη φορά, όπως έκανε και στις προηγούμενες δίκες.  «Θα σε σκοτώσω άμα σε δω στη Σαλαμίνα», τον είχε απειλήσει την προηγούμενη φορά.

Άγριο ξύλο και σεξουαλική κακοποίηση

«Πρώτα με δέσανε με μια αλυσίδα στα χέρια και μετά μου την τύλιξαν στο λαιμό» είπε ο Ταλέμπ, προσθέτοντας ότι παράλληλα δεχόταν χτυπήματα. Πρόσθεσε ότι από το εργαστήριο τον μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο σε μία αποθήκη- στάβλο, ιδιοκτησίας του αφεντικού του. «Είχε ένα δοκάρι στο ταβάνι από το οποίο με κρέμασαν και από τα χτυπήματα που δεχόμουνα έχασα την αίσθηση του χρόνου. Δεν ήξερα αν είναι μέρα η νύχτα. Με έγδυσαν και μου πήρανε τα λεφτά που είχα στο παντελόνι. Έβαλα στη συνέχεια το παντελόνι, αλλά μου το ξανακατέβασαν και έφεραν μια βέργα, με την οποία προσπάθησαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικώς» τόνισε. «Έχασα τον ανδρισμό μου, την αξιοπρέπειά μου, ντρεπόμουν πολύ» είπε κλαίγοντας.

Ads

Ο Ουαλίντ Ταλέμπ ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του βασανισμού του οι τέσσερις κατηγορούμενοι έπιναν μπίρες. «Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα, θα στη ρίχνουμε πάνω σου», του είπαν και σε μια περίπτωση τον έλουσαν με τη μπίρα. Όπως είπε ο Ουαλίντ Ταλέμπ, εξαιτίας του ξυλοδαρμού αντιμετωπίζει και τώρα, τρία χρόνια μετά, σοβαρά προβλήματα υγείας με τα μάτια και το αριστερό του πόδι, ενώ παρακολουθείτο και από ψυχολόγους ψυχιάτρους, καθώς βρίσκεται μονίμως σε καθεστώς τρόμου. Δεν βγαίνει από το σπίτι και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του. Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο, όταν ο αδελφός και οι φίλοι του τον αναζήτησαν στον φούρνο, καθώς είχε εξαφανιστεί και δεν είχε δώσει σημεία ζωής για περισσότερες από 24 ώρες, ο ιδιοκτήτης του φούρνου τους είπε ότι ούτε εκείνος τον είχε δει και ότι αν δεν εμφανιζόταν σύντομα, θα πήγαινε στην αστυνομία.