Ολοκληρώθηκε γύρω στις 20:30, το συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του νεαρού, αντιφασίστα μουσικού από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 μ.μ.

Ads

Η πορεία είχε ως σημείο εκκίνησης και κατάληξης, τον δρόμο στον οποίο ο Παύλος Φύσσας άφησε την τελευταία του πνοή -την πρώην οδό Τσαλδάρη, που έχει μετονομαστεί σε οδό Παύλου Φύσσα. 

Στο συλλαλητήριο, με κεντρικό σύνθημα «Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε», συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, συλλογικότητες και απλοί πολίτες.

Μικρής κλίμακας ένταση επικράτησε στην οδό Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, μετά την πορεία εις τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδα 150 ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ. 

image

Ads

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, οι κλούβες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί σε διάφορα σημεία, αλλά παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν. 

image

Στην κινητοποίηση «καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» απεύθυναν κάλεσμα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ, 17 σωματεία, συνδικάτα και οργανώσεις και η ΟΡΜΑ.

image

image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• «Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε»: Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Το μεσημέρι έγινε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. 

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και στη Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξει στο σημείο από όπου ξεκίνησε η κινητοποίηση.

Πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο συγκεντρώσεις στην Καμάρα και την πλατεία αρχαίας αγοράς.