Ξεκίνησε τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, στο Εφετείο της Αθήνας, η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα την άνοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη. Ο κατηγορούμενος, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, κατά την έναρξη της διαδικασίας στο Εφετείο, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες, που όπως είπε βύθισε στο πένθος και τη στεναχώρια.

Ads

«Έγινε το κακό αλλά ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο δράστης, ο οποίος ξυλοκόπησε τη Φαίη Μπλάχα, προκαλώντας το θάνατό της. Σημειώνεται πως από το δικαστήριο απουσίαζε η αδελφή του θύματος, η οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον δράστη και πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε πεπεισμένος πως το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. «Κανείς δεν πεθαίνει με χαστούκια και κλωτσιές», είπε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις που είχαν οι κόρες του με τον κατηγορούμενο. Όπως κατέθεσε, τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να συγκατοικήσουν όταν η μεγάλη κόρη του χώρισε με τον σύζυγό της. Λίγες μέρες πριν από το συμβάν, η Φαίη τού είχε πει ότι «η αδελφή της προσπαθεί να της πάρει τον φίλο».

«Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα και η Φαίη έκλαιγε και μου είπε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι η αδελφή της προσπαθούσε να της τον πάρει και πως εκείνος την είχε χτυπήσει δυο φορές μετά από λογομαχία. Μια φορά, μάλιστα, όπως έμαθα αργότερα,  την χτύπησε στο αυτί και πήγε στο Κέντρο Υγείας, αλλά εγώ τότε δεν γνώριζα τι είχε γίνει. Τη συμβούλευσα να χωρίσει», είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας πως αυτά γίνονταν από ζήλεια.

Ads

Αναφερόμενος στη μέρα που ενημερώθηκε από τη μεγάλη του κόρη ότι η Φαίη βρισκόταν τραυματισμένη στο νοσοκομείο, είπε ότι η μεγάλη κόρη του, του είπε ότι βρήκαν τη 23χρονη χτυπημένη και πεταμένη στο δρόμο, μάλλον από τροχαίο, και την πήγαν στο νοσοκομείο.

«Εγω έφυγα για το νοσοκομείο αλλά η μεγάλη κόρη μου δεν με συνόδευσε, έμεινε σπίτι. Η Φαίη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, διασωληνωμένη. Μου είπαν οι γιατροί ότι είναι πολύ σοβαρά. Γύρισα σπίτι και μαζί με την Μαρία – Ελένη πήγαμε στο Τμήμα της Νέας Μάκρης όπου κάναμε καταγγελία. Η Μαρία – Ελένη είπε πως κάποιος κοινός φίλος τους τη βρήκε στο δρόμο και ειδοποίησε τον κατηγορούμενο… Ό,τι δηλαδή μου είχε πει και εμένα νωρίτερα. Δεν την πήγαν κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπως έμαθα αργότερα, αλλά σε κάποιο φιλικό σπίτι όπου και αποφάσισαν όλοι μαζί τι θα κάνουν».

«Ήταν επαγγελματικό χτύπημα»

«Δυο ημέρες αργοτερα η Φαίη μπήκε στην εντατική. Αρχικά οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι αλλά στη συνέχεια χειροτέρεψε. Καθοριστική ήταν η καθυστέρηση της μεταφοράς της στο νοσοκομείο. Είχε χτυπηθεί πολύ στο κεφάλι. Μου είπαν οι γιατροί ότι ηταν ένα χτύπημα επαγγελματικό, έπρεπε να ξέρεις για να το κάνεις», είπε ο πατέρας της άτυχης 23χρονης.

Ο κ. Μπλάχας κατέθεσε ότι ελάχιστες φορές την επισκεπτόταν η αδελφή της στο νοσοκομείο, ενώ αργότερα έμαθε για την παράλληλη σχέση που διατηρούσε ο κατηγορούμενος με την άλλη κόρη του.

«Έμαθα ότι η μεγάλη κόρη μου τον γνώριζε από το παρελθόν και τον διεκδικούσε από τη Φαίη. Για το λόγο αυτό πήγαινε στην καφετέρια που δούλευε η Φαίη και προσπαθούσε να τη διαβάλει. Έλεγε οτι η Φαίη είχε και άλλους φίλους, παράλληλες σχέσεις», είπε ο πατέρας του θύματος, ενώ ανέφερε ότι η μεγάλη κόρη του τού είπε ότι είχε πει ψέμματα στην αστυνομία γιατί ο κατηγορούμενος την εκβίαζε με ένα βιντεάκι που έλεγε ότι είχε.

Πρόεδρος: Ακριβώς τον λόγο που τη χτύπησε τον μάθατε;
Μάρτυρας: Όχι, ποτέ δεν έμαθα τι προηγήθηκε. Δεν μπορώ να αιτιολογήσω το λόγο. Με χαστούκια και κλωτσιές δεν πεθαίνει κανένας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι σταμάτησε να έχει επαφές με την μεγάλη κόρη του όταν υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε σχέση με τη δολοφονία. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Μαρτίου, ενώ λίγο νωρίτερα απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης ενόρκου που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος.