Με περιοδεία στην Ευρώπη για συναντήσεις με τους ομολόγους του ξεκινάει από την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, στις επαφές που θα έχει ο κ. Βαρουφάκης θα επισημανθεί και το ζήτημα μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος.

Ads

Ειδικότερα, όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών θα ταξιδέψει για το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Άγγλο ομόλογό του, Τζόρτζ Όσμπορν. Τη Δευτέρα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ενώ την Τρίτη θα επισκεφτεί τη Ρώμη και τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα του Γιάννη Βαρουφάκη δεν προβλέπεται κάποια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ στην Αθήνα. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως ο Γιάννης Βαρουφάκης εκτός από το πρόγραμμα και τις προτάσεις της κυβέρνησης, θα θέσει και το ζήτημα του χρέους, ωστόσο επισημαίνεται πως σχέδιο της ελληνικής πλευράς είναι να μην πληγούν όσο είναι δυνατόν οι φορολογούμενοι άλλων κρατών.

Σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει συσκέψεις με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών για διοικητικά θέματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να μελετήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: τα τραπεζικά, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Ads