Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ads

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει την Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης στο πινάκιο είχε τον αριθμό 30.

Η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων καθώς οι ανακρίσεις ολοκληρώνονται με πολύ αργό ρυθμό ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση.

Πιο συγκεκριμένα στο σκαμνί θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και η υπεύθυνη της Εστίας, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τα αποδεδειγμένα βασανιστήρια που δεχόταν ο 20χρονος από συν-σπουδαστές του. Οι δυό τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος

Ads

Στο εδώλιο επίσης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη Σχολή και κατά δημοσιεύματα φέρονται να εμπλέκονται στα βασανιστήρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.