Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν τα 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στα Paradise Papers, τα οποία έφεραν στο φως στοιχεία για τους φορολογικούς παραδείσους των πλουσίων.  

Ads

Ο σχετικός έλεγχος ενεργοποιήθηκε από την οικονομική εισαγγελία. Έτσι μετά από εντολή της επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννας Ψαρουδάκη, στο στόχαστρο των επίκουρων εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος μπαίνουν όλα τα ονόματα, περισσότερα από 130, που σχετίζονται με την χώρα μας.

Η Μαριάννα Ψαρουδάκη διέταξε – με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα – προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθούν στο μικροσκόπιο περισσότερα από 6.000, από τα συνολικά 6,5 εκατομμύρια, έγγραφα της διαρροής που σχετίζονται με Έλληνες.

Στη λίστα με τους Έλληνες των Paradise Papers εμπλέκεται και το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρίας, με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Πρόκειται για την Eternia Capital Management που ιδρύθηκε το 2010.

Ads

Διαβάστε: Τα πάντα για τα Paradise Papers