Ξεκινάει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα. Το Tvxs.gr βρίσκεται στα δικαστήρια και σας μεταφέρει τις εξελίξεις.

Ads

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες πισθάγκωνα, έφτασε στο δικαστήριο το πρωί της Παρασκευής. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε πως ζητάει διακοπή της δίκης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει. Το αίτημα, που είναι για αναβολή της δίκης μέχρι τον Μάρτιο, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας διακοπή της δίκης. 

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί. «Θα ζητήσω, να διοριστεί από το δικαστήριο άλλος συνήγορος υπεράσπισης, γιατί επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπορεί να επικαλεστεί και στο μέλλον ο συνάδελφος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε φορά δεν θα γίνεται η δίκη;».

Ads

Στον αντίποδα ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι «είμαι ο μοναδικός δικηγόρος του κ. Λιγνάδη και άλλωστε ο κ. Λιγνάδης θέλει μόνο εμένα να τον υπερασπιστώ, δεν μπορεί να με αντικαταστήσει κανένας συνάδελφος, γιατί δεν το επιθυμεί και ο κ. Λιγνάδης. Η δίκη του δεν έχει προβλήματα, ούτε παραγραφών, ούτε συμπληρώσεως του 18μηνου γιατί έχει παραταθεί το 18μηνο πριν από λίγες μέρες και είναι μόλις 12 μήνες κρατούμενος και λιγότερο από 12 μήνες».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κλήρωση των ενόρκων που θα μετέχουν στη σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Μετά την κλήρωση η σύνθεση της έδρας διαμορφώνεται ως εξής: Τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές, τρεις γυναίκες ένορκοι και ένας άντρας ένορκος.

Έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.