Προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα ήταν η δίκη της Siemens με 64 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Οι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη Siemens.

Ads

Η δίκη διεκόπη καθώς στην συγκεκριμένη αίθουσα του 4ου ορόφου δεν ήταν εύκολο να συνεχιστεί αφού η πλειονότητα συνηγόρων, παρόντων κατηγορουμένων και μαρτύρων ήταν όρθιοι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Η υπόθεση αφορά στη σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική εταιρεία, καθώς και στις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του με την προμήθεια ψηφιακών παροχών. Πίσω από τη σύμβαση φέρεται να κρύβονται τεράστια ποσά που διακινληθηκαν ως μίζες.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν:

 – 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,

Ads

– 14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο 1608/50 και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,

– 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρείας συμβούλων για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία,

– 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,

– 8 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και

– 1 κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, ο Θεόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων, όπως και οι καταζητούμενοι Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.