«Το πάρτι στην Υγεία είναι διαχρονικό και έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ» τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι θα ερευνηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. 

Ads

«Δεν μας ενδιαφέρει η σκανδαλολογία, μας ενδιαφέρει η χρηστή διαχείριση» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ επισημαίνοντας την ανάγκη «να προστατεύσουμε την κοινωνία και τους λειτουργούς υγείας από την συλλογική ενοχοποίηση, γιατί η πλειονότητα έκαναν με εντιμότητα και αξιοπρέπεια τη δουλειά τους».

Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε τον τομέα της Υγείας «παράρτημα του κομματικού και πελατειακού κράτους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συνέστησε «αυτοσυγκράτηση και όχι λεονταρισμούς» γιατί εδώ και 20 χρόνια «όζει το ΚΕΕΛΠΝΟ» και υπάρχουν «φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί».

Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης, για την «ηθικοποίηση» του συστήματος Υγείας, εντάσσεται η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός και ταυτοχρόνως κάλεσε να επικρατήσουν χαμηλοί τόνοι προς όφελος της κοινωνίας και της δημόσιας ζωής.

Ads