Μέχρι αύριο το απόγευμα δεν θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

Ads

Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

«Το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη μεσημεριανή νεροποντή – τα αίτια διερευνώνται – και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους, θα φανούν μόνο αύριο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.