Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο, προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας ότι συνάδελφοί τους απολύονται χωρίς να έχουν υπαχθεί στη διαδικασία της κινητικότητας.

Ads

 
Οι διοικητικοί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει αμέσως στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, να διασφαλίσει την επανένταξη στις υπηρεσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου και να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο, όπως λένε, θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.
 
Μάλιστα, οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποιούν για νέες μεγάλες κινητοποιήσεις αν απολυθούν συνάδελφοί τους.
 
Από την περασμένη εβδομάδα μετέχουν σε ανοικτή διαρκή γενική συνέλευση, ενώ προχώρησαν και σε επανασύσταση της απεργιακής επιτροπής τους για να οργανώσει τη νέα κινητοποίηση. Για σήμερα και αύριο προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στις πύλες των σχολών και έχουν στόχο να προχωρήσουν στο κλείσιμό τους.
 
Όπως αναφέρουν, η απεργία έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και καταγγέλλουν ότι στις 24 Μαΐου οι πρώτοι συνάδελφοί τους από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οδηγούνται σε απόλυση.